Probiotica

Deze keer een wat korter maar technischer blog. Velen hebben wel eens de termen pre-, pro- en postbiotica gehoord. Onlangs is daar de term ‘paraprobiotica’ bijgekomen voor ‘geïnactiveerde probiotica’.

Probiotica various gezondheidsvoordelen
Probiotica zijn vooral bekend uit de voedingsindustrie. Denk aan producten zoals Yakult etc. Probiotica bevatten levende organismen waarvan de verwachting is dat zij de darmflora (darm microbioom) en hierdoor de gezondheid verbeteren. In de huidverzorging hebben Probiotica verschillende gezondheidsvoordelen doordat zij de microbioom van de huid  kunnen moduleren. Helaas belemmeren technische beperkingen zoals conservering en houdbaarheid de volledige toepassingen in de cosmetische en medische hulpmiddelensector.

Postbiotica en Parabiotica zijn veelbelovende concepten op cosmetisch gebied omdat ze een unieke verzameling van gunstige eigenschappen bezitten.  Hoewel de termen nog niet goed gedefinieerd zijn, zijn ze voorlopig gedefinieerd zoals hieronder:

  • Postbiotica: de complexe mix van stofwisselingsproducten die worden uitgescheiden door probiotica in celvrije supernatanten zoals: enzymen, uitgescheiden eiwitten, vetzuren met een korte keten, vitamines, uitgescheiden biosurfactanten, aminozuren, peptiden, organisch zuren, enz.
  • Paraprobiotica: de niet-levensvatbare microbiële cellen van probiotica. Intact of gebroken bevatten deze celcomponenten teichoïnezuren, peptidoglycanen, oppervlakte-eiwitten of ruwe celextracten met complexe samenstellingen.

De verschillende gunstige eigenschappen van parabiotica en postbiotica omvatten ontstekingsremmende-, barrière-, anti-adhesie-, anti-biofilm-, antiviraal-, immunomodulerend-, antihypertensief-, hypocholesterolemisch-, antiproliferatief- en antioxiderende eigenschappen. Eigenschappen die ruimschoots in de wetenschap zijn  gedocumenteerd en veel goed kunnen doen voor mensen met een onzuivere huid met regelmatig puistjes en mee-eters.

Anna is Clear®
Anna is Clear® vertegenwoordigt deze ontwikkeling, aangezien de formulering parabiotische niet-levensvatbare microbiële cellen bevat, evenals een uniek postbiotisch mengsel van metabolieten dat ontstaat tijdens de langdurige fermentatie wanneer de micro-organismen nog in een levensvatbare staat zijn. Deze para- en postbiotische eigenschappen worden aangevuld door de sterk prebiotische conditionerende eigenschappen.

Dat maakt Anna is Clear® tot een ultramodern ingrediënten-complex dat revolutionaire voordelen biedt als een echt biotisch consumentenproduct met een 24/7 on-the-go-care functie om gedurende de dag de huid/de microbioom te ondersteunen.

Anna is Clear® en de term parabiotisch zal in de nabije toekomst steeds vaker te horen zijn. Samen met postbiotisch zal het de meest innovatieve en meest veelbelovende benadering zijn om effectieve ingrediënten te gebruiken in cosmetica en medische hulpmiddelen.

24/7 controle
Draag daarom Anna is Clear® dag en nacht bij je om de huid net dat extra steuntje te geven om problemen zelf op te lossen.

Anna is Clear® , een revolutionaire ontwikkeling.

Happy skin, happy life!